Hulp en groei

Home
Klik op afbeeldingen
Tarotleggingen
Hoop

De tarotlegging "Het sneeuwklokje" helpt om hoop en nieuwe moed te krijgen. In februari en maart kondigt het sneeuwklokje midden in de winter de komst van het voorjaar aan.
Hulp wanneer je bang bent

Deze tarotlegging helpt wanneer je bang bent.

Hoop

Deze tarotlegging geeft moed en hoop, zodat je gesterkt je weg kunt vervolgen. Hij is gebaseerd op een psalm uit de bijbel. Psalmen bieden troost. 

Nieuwe moed

Deze tarotlegging is ge´nspireerd door woorden van Clara van Assisi: "Kijk in de spiegel van de eeuwigheid". Wat je ziet in de spiegel van de eeuwigheid brengt rust en helpt om je zorgen los te laten.

Energie voor een project

Eten geeft energie. Projecten en hartenwensen hebben energie nodig. In deze tarotlegging gebruik je de energie van de ingrediŰnten in "hete bliksem met rode bietjes" om je hartenwens kracht te geven. Later kan je dit gerecht koken en eten.

Met snelle stap


Een tarotlegging bij woorden van Clara van Assisi over het vasthouden aan je ideaal en hoe je dat het beste kan bereiken.

Uit het zout

De tarotlegging "Sint Nicolaas en het pekelvat" is bedoeld helpt om je leven uit het zout te halen. Hij helpt wanneer je toe bent aan vernieuwing.Volgens een legende maakte Sint Nicolaas drie dode scholieren levend die in een pekelvat bewaard werden. 
Bij je bron komen

Bij je bron komen is een diep verlangen. Soms kan je je bestoft voelen, droog en dorstig: de zolder volgestouwd en jijzelf bedolven onder alles wat het leven aan routine en bladgoud te bieden heeft. Alsof er niks meer is dat er toe doet, Úcht is en leven geeft. Deze tarotlegging helpt om weer in contact te komen met je bron.


Sint Nikolaas en de dief


Soms weet je dat je gedrag niet integer is. Soms twijfel je erover of je aanpak wel in de haak is. Met dit legpatroon, ge´nspireerd op een Russische legende over Sint Nikolaas, krijg je in beide gevallen wijze raad.
Relaties en vriendschappen

Dit is een tarotlegging voor relaties en vriendschappen. Open zijn is belangrijk in relaties en vriendschappen. Je kijkt naar je verlangen naar openheid, naar wat je verhindert om open te zijn en wat je helpt om die blokkade op te lossen. 


Ganesha

Deze tarotlegging is gewijd aan de hindoegod Ganesha. Doe hem als je hulp nodig hebt bij obstakels of bij een nieuw begin.


Sint Jozef te hulp

Paus Franciscus legt problemen waar hij geen oplossing voor weet, onder een beeldje van een slapende Jozef. 

Een tarotlegging om je probleem te verkennen en een knutsel om zelf een slapende Sint Jozef te maken, waar jij je probleem onder neer kan leggen.

Mijn ware zelf

Deze tarotlegging helpt wanneer liefdevol naar jezelf wil kijken en je meer jezelf wilt zijn. De tarotlegging is gebaseerd op een kaart uit de Inner Child Kaarten, Twee van de Staven.

De tarotlegging was een onderdeel van de cursus Inner Child Kaarten in detail. Je ziet een detail van de kaart hiernaast afgebeeld. 
Wanneer je geen mooie herinneringen hebt

Deze tarotlegging helpt je omgaan met de dood van iemand aan wie je geen goede herinneringen hebt, wat het moeilijk maakt om vrij verder te leven.
Schaduwwerk

Het donker serieus nemen helpt maakt het leven lichter. Deze tarotlegging: "Sint Jan die het donker brengt" helpt je om naar de donkerte in jezelf te kijken, je schuld, spijt en onvermogen.

Het gelukspunt ervaren in je horoscoop

Ieder van ons heeft een Gelukspunt in zijn horoscoop staan. Dit punt laat zien wanneer en hoe jij het gelukkigst bent. Met behulp van deze tarotlegging kun je onderzoeken hoe jij op dit moment in je leven geluk kunt ervaren. Je hebt hiervoor je radix nodig en kennis van de astrologie.
De huiskabouter

Ieder huis heeft een huiskabouter die het huis beschermt.   Sommige huiskabouters laten het merken wanneer ze ontevreden zijn over het bewoners. Ze maken sleutels kwijt of autopapieren. Maar ze helpen ook! Maak kennis met jouw huiskabouter.

De naam die je draagt

Deze tarotlegging gaat over je naam, over de verwachtingen die in je naam besloten liggen en over de onbekende belofte, het geheim van je naam die je draagt. De tarotlegging is gemaakt bij het verhaal over de naamgeving van Johannes de Doper.

Acceptatie

Niet alles in ons leven gaat zoals we dat graag zouden willen. Omgaan met wat niet gegaan is zoals je had gehoopt is een belangrijke vaardigheid. Deze tarotlegging aan de hand van een verhaal uit de bijbel over een boer die zaait, helpt ons hierbij.

Jouw grootste kwaliteiten

Deze tarotlegging laat je de opgave zien in jouw situatie en de vaardigheden die jij bezit om die opgave tot een goed einde te brengen. De tarotlegging is ge´nspireerd door Lammas (1 augustus), het feest van de eerste oogst.
De Zwarte Madonna

Maak contact met de energie van de Zwarte Madonna om helderheid te krijgen in je situatie, een probleem op te lossen of een wens te vervullen. Op veel plaatsen in Europa staan in kerken zwarte Mariabeelden. Ze worden Zwarte Madonna’s genoemd. Hun herkomst is vaak omgeven met wonderen.


St. Rochus - legpatroon voor een pandemie


Onze levens zijn ingrijpend veranderd door de pandemie. Wat helpt je?


Een wandelingetje door de buurt
 
Een dagelijkse wandeling met tarot haalt je uit de sleur, ook als het simpelweg een blokje om is. Je ontmoet het mysterieuze en onverwachte, wat je anders niet opgemerkt zou hebben.


Dolores - Omgaan met wie anders denkt over de pandemie
 

Hoe om te gaan met familie, vrienden en collega’s waar je het helemaal niet mee eens bent? Dat is het thema van dit legpatroon en een paar tips.Lockdown met Sint Barbara


Aan huis gekluisterd, weinig contacten. De beperkingen van een lockdown doen denken aan Sint Barbara. Zij werd door haar vader opgesloten in een toren. Niemand mocht bij haar komen. Dit tarotlegpatroon biedt handvatten voor in een lockdown. Haar feestdag is op 4 december.

Zonsverduistering
 
Bij een zonsverduistering is een deel van de zon niet te zien. De zon staat in de astrologie voor ons ‘ik’. Een deel daarvan krijgt geen licht tijdens de eclips. Wat heeft dat voor gevolgen voor jouw als persoon? En wat gebeurt er als je dat deel in het licht zet?