Een jaar pandemie, hoe ga ik verderWe zitten al meer dan een jaar in een pandemie. Met deze tarotactiviteit kijk je terug, en ontvang je de frisse energie van een schildknaap om mee verder te gaan.   


Vragen

1.  Hoe zag mijn leven er begin 2020 uit?

2.  Wat was de grootste verandering?

3.  Wat was mijn belangrijkste copingstrategie?

4.  Hoe heb ik mij verbonden met mijn relaties en vriendschappen?

5.  Wat heeft het meeste indruk op me gemaakt?

6.  Wat was de grootste uitdaging?

7.  Wat is een mooie herinnering?

8.  Wat geloof ik nu, wat ik een jaar geleden nooit geloofd zou hebben?

9.  Wat zou ik nu anders doen?

10. Wat neem ik mee van de pandemie tot nu toe?


Essentie 

Wat is de essentie voor jou van de pandemie tot nog toe? Tel de getallen van alle getrokken kaarten bij elkaar op. Als je bij een getal uitkomt groter dan 22, tel je die afzonderlijke cijfers ook op. Het getal dat daaruit komt is de Grote Arcana Kaart die de essentie laat zien voor jou. Het getal 22 is de Dwaas.

Schildknaap = 1
Ridder = 2
Koningin = 3
Koning = 4


Wensen

Welke kaart is het moeilijkste of het pijnlijkste? Wat wil je wegblazen van de tijd die achter je ligt? Pak die kaart op en blaas eroverheen. Blaas het uit je leven. Niet dat je rouw, leed of armoede zomaar weg kan blazen, maar als wens. En als er meer kaarten zijn waarbij je dat wil, by all means, doe dat!


Een schildknaap

Pak de schildknapen uit je spel, die staan voor nieuwe, frisse en nieuwsgierige energie. Met welke schildknaap wil je op pad gaan de komende tijd? Kies de schildknaap uit, die jou op dit moment het meest aanspreekt. Die schildknaap geeft je energie die je nu nodig hebt. Doe het op je gevoel.

1. Geef de schildknaap een kus en meng hem door het hele spel kaarten heen. Doe de kaarten die je getrokken hebt weer terug in het spel. Houd de andere drie schilknapen erbuiten.

2. Schud de kaarten en zoek dan de schildnaap uit het spel. Haal hem er niet uit.

3. Pak nu de kaart uit het spel waar de schildknaap met de beeldzijde tegenaan ligt. De schildknaap 'kijkt' als het ware naar achterkant van de kaart die je moet hebben. (Is de schildknaap de onderste kaart van het spel, dan is de bovenste kaart degene die je moet hebben.)

4. Pak die kaart uit het spel. De kaart laat iets zien uit jouw leven waar de schildknaap jou energie bij kan geven, die je nodig hebt. Het kan een situatie zijn, een probleem of een houding die wil veranderen.  

5. Leg de schildknaap nu naast die kaart en kijk naar beide kaarten. Hoe kan de schildknaap behulpzaam zijn?

6. Sluit deze tarotactiviteit af door beide kaarten met de beeldzijde tegen elkaar te houden. .

Vragen 1 tot 10 zijn van Laura Tremaine.

20 maart 2021

Naar pandemieleggingen
Naar tarotleggingen
Naar homepage