Strand en zee met tarot 22-31 juli



Een tarotkaart voor iedere dag in de maand juli, geïnspireerd door zee en strand: voor als je thuis blijft, of voor in de vakantie. Hier zijn de vragen de kaarten bij de laatste dagen van juli.




22 juli Jongensboek avontuur

 

Blauw, schoon. Als je er een poosje gezwommen hebt lokt een spannend jongensboek avontuur. Wat zou binnen in de grot zijn? Vraag om een kaart bij te trekken: Welk jongensboek avontuur wil ik beleven?





23 juli Op de golven



Gaan, bovenop de golven. Een top van een golf over je heen. Meegaan met de golf, tegenwicht geven, balans houden, steeds opnieuw je evenwicht vinden. Vraag om een kaart bij te trekken: Hoe kan balans houden en varen op de golven van mijn leven?






24 juli De haven



Op een kade staan en ver weg een haven zien liggen, vroeg in de morgen, onder een blauwe lucht. Vraag om een kaart bij te trekken: Wat is mijn haven?







25 juli Dagboek schrijven


Naar de zee lopen met een dagboek en dan gaan zitten schrijven, hoog op de rotsen, bij het water dat diep beneden om de klippen heen speelt. Om een kaart bij de trekken: Nieuw zicht op mijn innerlijk proces.



 

26 juli Een wens



Schelpen zoeken aan het strand, neerleggen in de vorm  van een hart en een wens doen. Vraag voor een kaart? Wat is jouw wens?






27 juli Diepere werkelijkheid



Een draaimolen aan het strand. Bij het strand hoort vertier, een pier en  een boulevard. Zitten op trap van de draaimolen. Kijken naar de mensen, de zon op je rug voelen schijnen. Leunen tegen een paal van de molen, en dan, net als Alice in Wonderland voor een moment meegenomen worden naar een andere wereld, naar een mysterie. Om een kaart bij te trekken: een diepere werkelijkheid, die mij goed doet en waar ik me anders niet zo van bewust ben.     

 




28 juli Opfleuren



Niet iedere dag is het mooi weer. De strand douches liggen er verlaten bij. Die miezerige dagen in de zomer zijn saai. Vraag voor een kaart: Wat kan mijn dag vandaag opfleuren?






29 juli Een ijsje



Zomer aan zee is genieten van een ijsje. Zoet en koud en romig. Om een kaart bij te trekken: iets om met volle teugen van te genieten vandaag.





 

30 juli Macho’s




Macho mannen aan het strand. Bruin en opschepperig. Wat ben jij? Een alternativo? Een miss Etam mevrouw? Een moeder of huisvrouw? Het is verfrissend om een aspect van je karakter uit te proberen wat gewoonlijk nooit aan bod komt. Om een kaart bij te trekken: een onbekende kant van mij die plezierig is om te verkennen.



 

31 juli Ontspanning



Het is prettig om door dit laagje water te lopen. Het water is warm, het kabbelt over je voeten en de ribbels van stevig zand masseren je voetzolen. Om een kaart bij te trekken: wat vandaag mijn voeten ontspant.


© Tekst Berthe van Soest 2009