Tarotleggingen voor in de zomer

Home
Klik op afbeeldingen
Tarotleggingen
Met tarot de zomerzonnewende vieren

De avond en nacht van de zomerzonnewende zijn wonderlijk. Volgens volksverhalen is wereld van feeŰn en elfen is dichterbij dan anders en je kunt kerkklokken horen luiden die op de bodem van de zee liggen. Een avond om te luisteren naar wat je innerlijke stem je zegt. Met deze tarotlegging vier je de overgang naar de zomer. 
De zomerzonnewende

Op de dag van de zomerzonnewende heeft de zon zijn grootste kracht bereikt. In deze tarotlegging met meditatie maak je gebruik van de zonnekracht van die langste dag. Je wordt gesteund door de warmte, de kracht en het optimisme van de zon.

Strand en zee met tarot in de maand juli

In juli is het zomer. Strand en zee geven warmte en ontspanning. Aan het strand zijn schatten te vinden en met een strandwandeling waai je uit. Een kaart voor iedere dag in de maand juli, ge´nspireerd door zee en strand.De Groene Man


Een Groene Man is een hoofd, met takken en bladeren. Ze versieren gevels, pilaren en plafonds en zijn een beeld van vruchtbaarheid, groei en kracht. De kaarten die je trekt geven een beeld van jou als Groene Man.
Zomertarotlegging

De zomer is een tijd van uitrusten, tot jezelf komen en loslaten. Je laat je lekker uitwaaien of je zit in de zon. Zelfs als je zelf niet op vakantie gaat is de sfeer rondom je vakantieachtig Deze tarotmeditatie helpt om de stress van de voorbije actieve seizoenen van je af te laten glijden en de ontspannen sfeer van de zomer toe te laten.

Vakantie voorbereiden - spell

De vakantie voorbereiden geeft een heleboel stress. Deze spell helpt om de voorbereiding gladjes te laten verlopen zodat je ontstrest op reis gaat.     
Bij je bron komen

Bij je bron komen is een diep verlangen. Soms kan je je bestoft voelen, droog en dorstig: de zolder volgestouwd en jijzelf bedolven onder alles wat het leven aan routine en bladgoud te bieden heeft. Alsof er niks meer is dat er toe doet, Úcht is en leven geeft. Deze tarotlegging, gemaakt bij een lied van Huub Oosterhuis, helpt om weer in contact te komen met je bron.
Sint Jan die het donker brengt

Als het Sint Jan geweest is op 24 juni, worden de dagen korter en de nachten langer. Het wordt steeds donkerder tot met Kerstmis, een half jaar later, de dagen weer gaan lengen. De tarotlegging helpt je om naar de donkerte in jezelf te kijken, je schuld, spijt en onvermogen omdat het erkennen daarvan helpt het licht te laten komen. 
Lammas - ritueel met tarotlegging

Lammas, een feest dat op 1 augustus gevierd wordt  is het feest van de eerste oogst. Met dit Lammas-ritueel vier je de overgang naar de oogsttijd. In het ritueel doe je een tarotlegging en je bakt havermoutkoekjes. De tarotlegging in het ritueel helpt je bij een uitdaging die je hebt op dit moment. De kaarten tonen wat je hoopt, wat je vreest en wat je nodig hebt aan kracht om je uitdaging het hoofd te bieden.
Dankbaarheid - tarotlegging voor Lammas

Dankbaar zijn maakt gelukkig. Deze tarotlegging helpt je bewust te maken waar je dankbaar voor bent. De tarotlegging is ge´nspireerd door het jaarfeest Lammas, (1 augustus), waarop gevierd wordt dat de oogst begonnen is.
Jouw grootste kwaliteiten - tarotlegging voor Lammas

Deze tarotlegging laat je jouw grootste vaardigheden zien om de opgave in je leven waar je voor staat tot een goed einde te brengen. De tarotlegging is ge´nspireerd door Lammas, het feest van de eerste oogst.
Van zaad in de akker tot oogst

Zaad in de akker ontkiemt, schiet op en brengt uit zichzelf de vrucht voort die de zaaier oogst (Marcus 4:26-29). Zo is het ook met het koninkrijk van God, zegt Jezus. Het komt vanzelf. Met deze tarotlegging maak je het koninkrijk van God zichtbaar in jouw eigen leven. Je kijkt naar het zaad dat je gezaaid hebt en hoe dat door het leven zelf gegroeid is tot een rijke opbrengst die geoogst kan worden.
Augustus met de heiligen

Bezin je in de maand augustus met de heiligen: down to earth en spiritueel. Elke dag heeft een eigen heilige.
Bramenoogst

Bramen laten iets waardevols zien over de oogst en het oogsten. Deze tarotlegging gaat over wat je kunt oogsten en je dankbaarheid daarvoor.

Zegen voor de kruidwis

In Limburg werd op Maria Hemelvaart een bos kruiden, bloemen en korenaren gezegend, en in huis gehangen om het te beschermen. Een zegen voor de kruidwis, met bij iedere zegenwens een vraag voor een kaart.

Ganesha

Deze tarotlegging is gewijd aan de hindoegod Ganesha. Doe hem als je hulp nodig hebt bij obstakels of bij een nieuw begin. In India wordt in augustus of september ieder jaar 11 dagen lang feest gevierd rond deze god met de olifantenkop.