Tarotleggingen voor in de winter

Home
Klik op afbeeldingen
Tarotleggingen
Sint Maarten

Een feest van licht, kinderstemmen en lekkers, met als achtergrond Sint Maarten die zijn mantel in tweeŰn scheurde en de helft aan een bedelaar gaf. Deze tarotlegging helpt om te beseffen wat mensen van jou nodig hebben, van wie jij bent, met al je kwaliteiten en eigenschappen, en wat je ontvangt als je dat geeft.
'Ik loop hier met mijn lantaren'

Een dromerige tarotlegging bij bij het liefste Sint Maarten liedje. Ga mee met een kind die de avond van Sint Maarten beleeft. De kaarten die je trekt gaan over jezelf. 


Tarotlantaarns


Een tarotlantaarn houdt je wens levend. Tarotkaarten kan je inzetten als mooie visuele verbeeldingen van je wensen. Door het licht in de lantaarn wordt de kaart mysterieus en sprookjesachtig verlicht. Je verbindt je wens met iets prettigs ontspannends.
De heilige Nicolaas en de drie dochters

Ooit zorgde Nicolaas voor de bruidschat van drie dochters, die hun vader vergokt had. Deze legende is de inspiratie voor de tarotlegging. Hij brengt je bij liefde en goedheid, en helpt om je leven rijker te maken.

Sint Nicolaas en het pekelvat

Volgens een legende maakte Sint Nicolaas drie dode scholieren levend die in een pekelvat bewaard werden. Deze tarotlegging helpt om je leven uit het zout te halen. Hij helpt wanneer je toe bent aan vernieuwing.

Sint Nicolaas en het graan

Deze tarotlegging geeft steun als je denkt dat niets meer je kan helpen. Hij ge´nspireerd door een legende over Sint Nicolaas uit Rusland.
Een sinterklaascadeau

"Daar wordt aan de deur geklopt, hard geklopt, zacht geklopt". Met deze tarotlegging ontvang je een sinterklaascadeau.
Sint Nicolaas in de storm

Wanneer iemand je redt, dan wil je hem of haar bedanken. Maar, wie of of wat brengt die redding eigenlijk? Een mysterieuze tarotlegging, die je helpt bij een probleem.

Sint Nikolaas en de dief

Soms weet je dat je gedrag niet integer is. Soms twijfel je erover of je aanpak wel in de haak is. Met dit legpatroon, ge´nspireerd op een Russische legende over Sint Nikolaas, krijg je in beide gevallen wijze raad.
De vier kaarsen van Advent

Steek elke Adventszondag een nieuwe kaars aan en leef toe naar Kerstmis met vier speciale tarotleggingen, voor elke zondag ÚÚn.


Sint Jozef te hulp

Paus Franciscus legt problemen waar hij geen oplossing voor weet onder een beeldje van een slapende Jozef. 

Een tarotlegging om je probleem te verkennen en een knutsel om zelf een slapende Sint Jozef te maken, waar jij je probleem onder neer kan leggen.Winterzonnewende vieren met een kaars en tarot

Ervaar de diepe duisterenis en het licht van een kaars.  Een kaart gidst je naar het nieuwe jaar.
Midwinter vieren met tarot

Met midwinter, op 21 december begint een nieuwe ronde van de aarde om de zon. Midwinter is een jaarfeest. Je vindt hier een ritueel om midwinter te vieren met een tarotlegging en een visualisatie.

De Cailleach - tarotlegging voor midwinter

Een tarotlegging om te schouwen in ziel voor midwinter, de donkerste nacht van het jaar, ge´nspireerd door de Callieach, Keltische godin van de winter.
Mayakalender

Een tarotlegging voor het nieuwe begin van 21 december 2012, bij het aflopen van de Mayakalender, en voor al het andere nieuwe begin.


De kerstjongens

Hoe kom je de kerstdagen goed door? Een tarotlegging voor in de kersttijd, ge´nspireerd op de 13 IJslandse Kerstjongens, die de pannen leegschrapen, met deuren smijten en het lekkerste toetje opeten.
Kerstmis vieren met familie midden in de covid-pandemie

De kersttijd is van oudsher een tijd voor familieconflicten. Corona maakt die explosiever. Deze tarotlegging met de hofkaarten helpt om bezoek en conflicten te managen.

Engel van december

De engel die bij de maand december hoort geeft ons rust en innerlijke stilte. Een visualisatie neemt je mee naar lang geleden, naar de kerstnacht in de velden bij Bethlehem. De tarotlegging helpt bij de oplossing van een probleem dat je bezighoudt.
De negen dagen wenskaars

De ‘negen dagen wenskaars’ is bedoeld voor in de tijd tussen Kerstmis en Nieuwjaar. Op Kerstavond doe je een wens. De acht dagen daarna richt je je op die wens. Iedere dag steek je de kaars aan en trek je een kaart die helpt bij het vervullen van je wens.
Jouw Christuskind

Ikonen zijn bedoeld om te schouwen in de religieuze werkelijkheid die achter de afbeelding ligt. Hier vind je een tarotlegging voor Kerstmis, waarmee je schouwt in jezelf en kijkt naar jouw Christus-kind.
De vogel in de kerstnacht

De vogel in de kerstnacht is ge´nspireerd door een verhaal over een vogel die in de kerstnacht een wiegelied hoort dat Maria zingt voor het Christuskind. Hij neemt het lied van haar over als Maria niet meer kan zingen. Een tarotlegging over tederheid en troost.
Klein, klein Jezuken

Deze tarotlegging is gemaakt bij een kerstliedje waarin Jezus gewiegd wordt. Het is een devotionele legging. Je verbindt je met het kindje Jezus, hoe jij dat kan verwarmen en troosten en je hoe jij zelf getroost kan worden.

Baboushka en de drie koningen

Baboushka is een Russische kerstfiguur die met Kerstmis cadeautjes brengt. Een tarotlegging ge´nspireerd door de legende van Baboushka, die op zoek ging naar het kind in de kribbe.
Tarotlegging voor Nieuwjaar “De engel van het gebed”

Een engel draagt onze gebeden naar boven in een wierookvat. Wat is jouw verlangen, je liefste wens, je gebed voor het nieuwe jaar?
Oudejaarsnacht - tarotlegging

Deze tarotlegging is ge´nspireerd door een verhaal uit Noorwegen. Hans gaat op oudejaarsavond een Driekoningenbrood brengen aan zijn grootouders en verdwaalt in de sneeuw. Als het bijna twaalf uur is ontmoet hij diep in het bos de twaalf maanden van het jaar. Met de tarotlegging kijk je terug op je oude jaar en vooruit naar de hoop en de vernieuwing die het nieuwe jaar je biedt.Een verhaal van je jaar


Dit jaar verdient verhalen. Vertel het verhaal van jouw jaar aan de hand van kaarten die je trekt. Aan het eind een kort ritueel om jouw jaar mee af te sluiten.


Oud en Nieuw met de wijzen uit het oosten

Een tarotlegging om het oude jaar af te sluiten en het nieuwe te beginnen. Je gaat met de drie wijzen door je huis. Op belangrijke plekken trek je een kaart: wat heeft het oude jaar op die plek gebracht? Voor het nieuwe jaar krijg je een geschenk.
Nieuwjaarswensen

Het vuurwerk van oudejaarsavond dient om kwade geesten uit te bannen. We willen ruimte maken voor geluk. Met deze tarotlegging die gevolgd wordt door een ritueel, sta je stil bij wat je uit je leven wilt bannen en bij het geluk wat je in je leven wilt nodigen.
Je lotsbestemming vlechten met Oud en Nieuw

Met deze tarotlegging en met het ritueel dat er bij hoort kijk je terug op je oude jaar en vooruit naar het nieuwe jaar met de Nornen, Noorse beschermgodinnen. Je vlecht je je lotsbestemming met tarotkaarten en draden. Je hebt voor het ritueel wol, lint of koord nodig om mee vlechten, zo mogelijk in drie verschillende kleuren.
Tarotlegging voor de winter

Eten geeft energie. Projecten en hartenwensen hebben energie nodig. In deze tarotlegging gebruik je de energie van de ingrediŰnten in het recept "Hete bliksem met rode bietjes" om je hartenwens kracht te geven. Later kun je dit gerecht koken en eten.
naar tarotlegging het sneeuwklokje Het sneeuwklokje - tarotlegging

In februari en maart bloeit het sneeuwklokje. De bloem kondigt midden in de winter de komst van het voorjaar aan. Deze tarotlegging is ge´nspireerd door een oude legende over het sneeuwklokje. De tarotlegging helpt om hoop en nieuwe moed te krijgen.
Een doek voor genezing - De Brat BrÝde

Dit is de Brat BrÝde. Maak je eigen Brat BrÝde, en leg net als de Ierse vrouwen een lap buiten in de nacht van 31 januari. De lap symboliseerde de mantel van Brigid, heilige en Keltische godin, die genezende kwaliteiten had. De tarotlegging helpt om je af te stemmen op Brigid en de hulp die zij biedt. Met een gebed wijd je de Brat BrÝde in.
Maria Lichtmis en Imbolc - tarotlegging

Op 2 februari is het feest van Maria Lichtmis. De dagen worden langer en de eerste lammetjes zijn geboren. Maar de bomen zijn kaal en het is vaak bitter koud. Deze tarotlegging helpt je je toe te wenden naar het leven als de winter je te lang duurt.
De mantel van de heilige Brigitte en de zonnestraal

Deze tarotlegging biedt troost als je verdrietig bent en brengt je terug bij jezelf als je jezelf  kwijt bent geraakt. De tarotlegging is ge´nspireerd door een verhaal over Brigitte van Kildare, een Ierse godin en heilige.Veel verhalen gaan over de mantel van Brigitte, ook dit verhaal.
En toen was er twee keer zoveel boter

Een tarotlegging over overvloedig en onuitputtelijk geven en niets verliezen, ge´nspireerd door een verhaal over Brigid van Kildare, Keltische godin en Ierse heilige.
De mantel van Brigid en de abdij

Geef een groot verlangen de ruimte met deze tarotlegging aan de hand van het verhaal over de mantel en de abdij van Brigid. Brigid is een oude Ierse Keltische godin en een heilige. Veel wonderverhalen doen de ronde over haar mantel. De tarotlegging is gebaseerde op zo'n verhaal.
Maria Lichtmis en Imbolc vieren met tarot

Met Maria Lichtmis en Imbolc, op 1 en 2 februari, zijn er de eerste tekenen van de lente. Met deze viering stel je jezelf open voor deze prille lente. Je ademt het oude winterse uit en je ademt de nieuwe lente in. Brigitte van Kildare, godin en heilige die bij deze feesten hoort, brengt overvloed. Met een tarotlegging en een visualisatie breng je het weldadige gevoel van overvloed dat Brigitte brengt, binnen in je hart.
Sneeuwlegging

Deze tarotlegging is gemaakt op 2 maart 2005, toen er heel veel sneeuw gevallen was. Deze tarotlegging gaat over wat hevige sneeuwval met je doet.