Tarotleggingen voor in de lente

Home
Klik op afbeeldingen
Tarotleggingen
Mijn Valentijn en ik 

Een beeld van je relatie en de thema's die daarin spelen.
Een lief in je leven - Valentijn

Hulp bij het vinden van een nieuwe liefde. Het legpatroon heeft de vorm van een hart. 

Tarotlegging voor schrikkeldag

Een schrikkeldag komt maar één keer in de vier jaar voor. Een dag om uit de routine te komen, oog te hebben voor het ongewone, de uitzondering en het incidentele.

Tarotlegging voor carnaval

De wereld op zijn kop. Drie dagen uit je dak. Mee met de polonaise, hossen met een heleboel mensen tegelijk en meezingen met liedjes die je anders nooit zingt. En dat allemaal verkleed. Een tarotlegging over wat carnaval jou biedt en wat je er van meeneemt naar je gewone leven.
Tarotlegging voor aswoensdag

Vergeving schept ruimte. Op Aswoensdag, na het carnaval, beginnen de veertig dagen van inkeer voor Pasen. In de katholieke kerk krijgen de kerkgangers een askruisje op hun voorhoofd. Een tarotlegging over vergeving.
 
Spell voor aswoensdag

Op aswoensdag krijgen katholieken een askruisje. As is vruchtbaar. Met deze spell verban je een eigenschap uit je leven waar je last van hebt en nodig je een andere uit, die goed voor je is.
bij leggingen, voor veertigdagentijd Bezinning in de veertigdagentijd 

De veertig dagen voor Pasen zijn bedoeld voor bezinning. Tijd voor de ziel. Voor iedere dag een vraag bij een paar zinnen uit de bijbel. De kaart die als antwoord trekt, zet je aan het denken over jezelf en je situatie.  
Zalving

Maria Magdalena zalfde de voeten van Jezus. Sta stil bij je handen, voeten, kruin, mond, neus, ogen en oren, en zalf ze. Een tarotlegging voor Witte Donderdag, waarop in sommige kerken jaarlijks olie gewijd wordt voor zalvingen. 
Het San Damianokruis

Een tarotlegging voor in de dagen voor Pasen. Het Damianokruis hangt in Assisi. Franciscus hoorde het spreken. Christus kijkt met grote ogen de wereld in en houdt zijn armen open. Hij lijdt niet op dit kruis. Het beeld troost en moedigt aan om nieuwe, onbekende wegen te gaan. Ook wegen die je zelf niet kiest.


Het kuikentje


Met dit legpatroon verken je je situatie als een pasgeboren kuikentje en rust je aan het eind uit onder het warme lijf van de moederkloek. 
Tot leven gewekt

Deze tarotlegging helpt als je het gevoel hebt een wonder nodig te hebben. Het is een tarotlegging voor Pasen.
Bij leggingen doorklik Maria in tuin Maria uit Magdala in de tuin

Met deze tarotlegging voor Pasen verken je het raadselachtige verhaal uit de bijbel waari Maria uit Magdala Jezus ontmoet bij zijn lege graf. Je betrekt het verhaal op je eigen leven, alsof jijzelf als Maria van Magdala vroeg in de morgen naar de tuin gaat waar Jezus begraven is. 
Balans - tarotlegging voor de lente- en herfstequinox

Deze tarotlegging gaat over balans en onbalans in ons leven. Hij helpt om een balans te vinden en geeft inzicht wanneer het evenwicht op dit moment niet gevonden kan worden.


De rode eieren van Maria Magdalena

Rode eieren zijn een krachtig symbool. Ontdek nieuw leven. Maria Magdalena was de eerste die ontdekte dat het graf van Jezus leeg was.
Tarotlegging voor Ostara, begin van de lente

Open je voor het voorjaar in de natuur en voor de lente zoals hij dit jaar in je leven komt.
Tarotlegging voor de grote schoonmaak

Kom op het spoor van wat je ervan weerhoudt om stofnesten en jarenlange opgehoopte rommel op te ruimen. Dat moedigt aan om er aan te beginnen.


Van de kleinste worm tot de hoogste rots

Stem je af op de aarde, haar bewoners en de bron van het leven met deze poëtische tarotlegging, geïnspireerd door Franciscus. Een tarotlegging voor de feestdag van Franciscus op 4 oktober en voor Earthday op 22 april.
Leven met het onvolmaakte

De maand mei is een blije tijd van bloei, liefde en zoete dagen. Dat wrikt, schuurt en wringt met wat er zich aandient aan verdriet in je leven. Deze tarotlegging gaat over welke zegen jij krijgt om jouw leven met het onvolmaakte.

Koninginnemarkt

Een tarotlegging over de vrijmarkt op Koninginnedag. Wat wil je het huis uit doen en bij wie wil je dat jouw spullen techtkomen? En waar gaat het jou eigenlijk om, bij deze markt met z'n vrolijke sfeer en oude zolders.

Beltane vieren met tarot

Met deze tarotlegging maak je de overgang naar de periode van Beltane en stem je je af op deze optimistische tijd. Het trekken van de kaarten is ingebed in visualisatie.
Mijn plant en ik

Begin mei worden alle bomen groen. Verken met deze tarotlegging wat een kamerplant in je huis een boom, struik of bloem bij jou in de buurt jou te zeggen heeft en wat hem goed laat groeien.
hemelvaart Tarotlegging voor Hemelvaart

Een devote tarotlegging over jouw beeld van Jezus in de hemel, over je relatie met hem en over hoe zijn leven doorwerkt in het jouwe.

Hemelvaart

Hemelvaart gaat over verlangen naar de hemel en over het leven op aarde. Met deze tarotlegging onderzoek je wat voor jou in de hemel te vinden is en wat er voor je op aarde is. De tarotlegging helpt je om te gaan met de begrenzingen van het bestaan
pinksteren Vlammen van vuur - Pinksteren

Pinksteren valt in mei of juni wanneer de dagen lang zijn en de zomer gaat beginnen. Pinksteren is het feest van inspiratie. Met deze tarotlegging over Pinksteren kijk je wat heilzaam is aan het feest van Pinksteren in jouw situatie.
Vruchten van de Geest - Pinksteren

Kijk naar je beste opstelling in jouw situatie met de hulp van negen vruchten van de Geest. Dat zijn: liefde, vreugde, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing. De vruchten van de Geest geven je kalmte en rust.

De duif uit de hemel - Pinksteren

De duif staat voor de Heilige Geest. Die inspireert, of geeft moed als we zelf niet meer denken verder te kunnen. Een tarotlegging over wat de Geest jou geeft op het moment dat jij dat nodig hebt. En dat kan heel goed, precies dit moment zijn.