Tarotlegging voor schrikkeldag
Deze tarotlegging haalt je uit het gewone. Een schrikkeldag komt maar één keer in de vier jaar voor. Een dag om uit de routine te komen, oog te hebben voor het ongewone, de uitzondering en het incidentele.

De Dwaas en de vier schildknapen zijn de kinderen uit de tarot, altijd wel in voor een lolletje. Hieronder staan vragen, één voor de Dwaas en één voor elke schildknaap.

Aan de slag 

Neem de Dwaas en de vier schildknapen uit je tarotspel. Schud de kaarten en stop daarna de Dwaas en de vier schildknapen weer terug. De kaarten die voor de Dwaas en de schildknapen liggen, zijn de antwoorden op de vragen. De Dwaas en de schildknapen liggen met de beeldzijde naar de kaarten met het antwoord. Ze kijken als het ware naar het antwoord. 

Schildknaap van pentakels - tijd erbij

Tijd erbij. Een extra dag. Wat te doen met je tijd op deze schrikkeldag? De schildknaap van pentakels doet je een voorstel hoe deze extra tijd in te vullen. Wat te doen met de extra tijd op deze dag? De tarotkaart die voor de schildknaap van pentakels ligt, geeft het antwoord.

 

Schildknaap van staven - ongewoon

De vurige schildknaap van staven haalt je uit de routine. Onderzoek heeft uitgewezen dat een kleine afwijking in routine al creatief maakt: een andere weg naar je werk of een ander soort thee. Welke afwijking in routine doet goed? Op de kaart die voor de schildknaap van staven ligt, staat een voorstel welke gewoonte je op deze schrikkeldag kan veranderen.

 

Schildknaap van zwaarden - ongepast

Wat op een ander moment niet kan of mag, kan vandaag wel. Zo waren het vroeger de vrouwen die op deze dag de mannen ten huwelijk vroegen. De schildknaap van zwaarden, zo dapper met zijn zwaard in de weer met iets wat ‘ie nog niet helemaal snapt, nodigt je uit iets te doen wat ongepast – maar aardig is. De tarotkaart waar de schildknaap van zwaarden met de beeldzijde naar toe ligt geeft je een suggestie om iets te doen wat ongepast, maar aardig is.

 

Schildknaap van bekers - sprong

De schrikkeldag springt als de vis uit de beker van deze schildknaap. Het woord schrikkelen betekent 'een grote sprong maken'. De tarotkaart die voor de schildknaap van bekers ligt toont een grote sprong die vandaag kan maken in je denken, in je gevoel of met je lijf.

 

De Dwaas - op de kop

En dan nu de Dwaas. Meester in het onverwachte, incidentele en de uitzondering. Wat zet je leven op zijn kop? De kaart die voor de Dwaas ligt, laat het je zien.

 

Met dank aan de twitteraars die meedachten: @coenwessel, @carien12hoven, @tjanneke, @kajvanderplas, @hennydejong, @annelies9 en @dominahk: 'Geduld...je kunt hem maar eens in de vier jaar doen.'     

Berthe van Soest, 2012
Foto: Blinking Idiot, Flickr.com

Naar lenteleggingen
Naar tarotleggingen
Naar homepage