Tarotlegging voor de grote schoonmaak


Deze tarotlegging is een stimulans om de plekken in je huis op te ruimen en schoon te maken waar een heleboel opgehoopt is in de loop van de jaren. Je komt op het spoor wat je weerhoudt om schoon te maken. Het onder ogen zien daarvan stimuleert om eraan te beginnen. 

        Legpatroon

1
2     3
4


Kaart 1

Vraag om de kaart bij te trekken: Wat moet ik het eerst schoonmaken?

Kijk naar de titel en de afbeelding op de kaart om te zien wat je het eerst moet schoonmaken. Ik trok de Hogepriester. Die staat voor studie. Mijn studeerkamer –de zolder–  is het eerste dat een schoonmaakbeurt nodig heeft.

Kaart 2

Vraag om de kaart bij te trekken: Wat doen de onopgeruimde, volgestouwde en verstofte plekken in mijn huis met mij?

Van allerlei antwoorden zijn mogelijk. Het kan je irriteren. Het kan je moe en moedeloos maken of je het geoel geven dat je een sloddervos bent. Ik trok de kaart 7 van zwaarden: een man die stiekem wegloopt. Mij geven de verstofte hoeken het vervelende gevoel dat ik iets ontloop: mijn verantwoordelijkheid om op te ruimen.

Kaart 3

Vraag om de kaart bij te trekken: Wat brengt het mij als ik de verstofte plekken opruim in mijn huis, om te beginnen de plek die kaart 1 aangeeft?

Deze kaart kan tonen dat de schoonmaak je nieuwe energie geeft, een tevreden gevoel of helderheid in je hoofd creëert. Het is de hoop dat je het ergens voor doet. Zo is dat tenminste voor mij. De kaart die ik trok is de koningin van bekers. Zij houdt van schoonheid. Ik geniet van een opgeruimd huis. 

Kaart 4

Vraag om de kaart bij te trekken: Wat is er de oorzaak van dat ik het alsmaar niet doe, dat opruimen en schoonmaken van wat verstoft en verslonsd is in mijn huis?

Deze laatste kaart is de belangrijkste kaart in deze tarotlegging. De kaart laat je de oorzaak zien van de hopen stof, de volle kasten en kamers. Het kan zijn dat de kaart die je trekt toont dat je het te druk hebt, dat andere zaken belangrijker zijn dan opruimen. Bij het opruimen kom je van alles van vroeger tegen: paperassen, kleren, foto’s en spullen. Die brengen je misschien in contact met verdriet dat je liever wilt vermijden wilt. Mijn kaart was 3 van bekers, een hele vrolijke kaart met drie dansende vrouwen. Ik heb geen zin. Ik wil het leven vieren en niet opruimen.  

© Berthe van Soest 2010
Afbeelding: Kiril Voloshin, Flickr.comv.

Naar lenteleggingen
Naar tarotleggingen
Naar homepage