Spook in huis

dolende zielen

Tarotlegging voor Halloween

Een tarotlegging voor Halloween. Bevrijd een spook dat aan het leven gekluisterd is en jezelf daarbij. Laat je familiegeschiedenis, de geschiedenis van de plaats waar je woont en je verbeelding zijn werk doen bij het duiden van de kaarten.   

                         Legpatroon

5
4
3
2      1

Kaart 1: Spook
Een spook is er en tegelijk is een spook er niet. Vraag om de tarotkaart bij te trekken: Wie is de grote afwezige in mijn leven, die steeds om aandacht vraagt?

Kaart 2: Ketenen
Een spook is dood maar wordt vastgehouden aan het leven, omdat er iets is dat gezien of opgelost moet worden. Sta rustig stil bij de kaart die je zo trekt. Ga terug in je eigen leven, je familiegeschiedenis, of naar wat er in je huis gebeurd is, als je de kaart niet meteen begrijpt. Vraag om de kaart bij te trekken: Wat uit het verleden heeft aandacht nodig, wat moet gezien of opgelost worden wil het spook (kaart 1) in vrede kunnen gaan?

Kaart 3: Spook aan het woord
Spoken willen graag iets zeggen, als ze de kans maar krijgen. Je hebt net gekeken naar een situatie uit het verleden die aandacht nodig heeft. Het spook zal hier iets over willen zeggen. Dit kan een hartenkreet zijn of een visie van het spook op de kwestie. Het kan ook een advies zijn. Misschien is het zinnig wat het spook zegt, maar het kan ook zijn dat je het er mee grondig mee oneens bent. Vraag om de kaart bij te trekken: Wat zegt het spook (kaart 1) over die situatie (kaart 2)?

Kaart 4: Verlost
Spoken willen verlost worden van de ketenen die hen vasthouden aan onze wereld. Vraag voor de kaart: Welke stap kan jij nemen, zodat het spook verlost wordt van zijn banden?

Kaart 5: Hoe verder
Vraag waarbij je de kaart trekt: Hoe gaat het verder met jou als je doet wat kaart 4 je aanraadt?Berthe van Soest 2010