Mijn plant en ik "Bij de voordeur in de gang staan viooltjes. Ik heb ze gekregen. Ze staan er al een maand. Iedere keer komen er nieuwe knopjes aan. Ik geef ze water. Ik haal zo af en toe een uitgebloeide bloem weg, en dat is alles. De viooltjes blijven maar bloeien. Zomaar. Gewoon viooltjes en zo bijzonder."

Begin mei worden alle bomen groen. Na de herfst en de winter zien we voor het eerst overal  groene bladeren. De prunus bloeit zijn roze overvloed en de eerste voorjaarsbloemen gaan open. Onze aandacht wordt in deze tijd als vanzelf getrokken naar de natuur die als ieder jaar opnieuw ontspruit, en toch zo’n wonder is. Deze tarotlegging gaat over een kamerplant in je huis, of over een boom, struik of bloem die bij jou in de buurt staat. Je verkent wat zijn taak is, wat hem laat groeien en wat hij jou te zeggen heeft.

            

          Legpatroon      

6

5

4          3

2

1


Neem een plant in gedachten bij jou in huis, of een boom, bloem of struik die bij jou in de buurt staat. De vragen van de tarotlegging zijn gericht tot de plant, bloem of boom die je gekozen hebt. Je beantwoordt de vraag door het trekken van een tarotkaart.

Kaart 1

Hoe ben je hier terecht gekomen?

Kaart 2

Wat is je taak?

Kaart 3

Wat zorgt dat jij groeit?

Kaart 4

Wat belemmert je groei?

Kaart 5

Wat heb jij op deze plaats nog meer nodig om te gedijen?

Kaart 6

Wat heb jij te zeggen tegen mij, of tegen ons, die op deze plaats leven?

 

© Berthe van Soest 2010

Naar lenteleggingen
Naar tarotleggingen
Naar homepage