Leven met het onvolmaakte

Tarotlegging voor in de meimaand


Deze tarotlegging gaat over leven met het onvolmaakte.

We leven met het onvolmaakte. Altijd en iedere dag weer. Het is omdat een relatie stuk is. Omdat we ziek zijn. Omdat we arm zijn. Omdat we tweede vrouw zijn. Omdat we oud zijn. Omdat we rouw dragen of de last van de wereld met zijn armoede en vervuiling op onze schouders ligt. Soms is het onvolmaakte grenzeloos en bodemloos aanwezig. Soms is het even weg. Lang niet altijd is dit onvolmaakte te veranderen. Lopen we tegen de grenzen van het maakbare aan. Is het iets waarmee we leven, en te leven hebben.

Het onvolmaakte wisselt van karakter. Het heeft vele gestalten en vele namen. Het kan evengoed het onverzoenlijke heten of het onverdraaglijke. Ik noem het in deze tarotlegging het onvolmaakte, maar voor jou kan het een andere naam hebben.

De tarotlegging gaat over wat het leven met het onvolmaakte met je doet, en welke zegen jij krijgt om jouw leven met het onvolmaakte.

De maand mei is een optimistische tijd, een  periode van bloei en vruchtbaarheid, van liefde en lange zoete dagen. Dat wrikt, schuurt en wringt met het onvolmaakte. Dat kan zich dan ook makkelijk extra roeren deze maand. Daarom is dit een tarotlegging voor in de meimaand. De tarotlegging eindigt met een visulasatie over leven met het onvolmaakte in de meimaand.

 
              Legpatroon

5
3  1  4
2


 

Kaart 1: Benoem eerst zonder kaart wat het onvolmaakte, onverzoenlijke of onverdraaglijke in jouw leven is. Trek dan een kaart die daar een beeld van geeft. Woorden om de kaart bij te trekken zijn: Wat niet is zoals ik het zou willen, waarin ik oploop tegen de grenzen van het maakbare.

Kaart 2: Wat ik mis door het onvolmaakte, aan welke belangrijke behoefte van mij niet voldaan wordt.

Kaart 3: Wat het met me doet, te moeten leven met dit onvolmaakte.

Kaart 4: Hoe mijn leven is, samen met dit onvolmaakte.

Kaart 5: De zegen die ik krijg, om wie ik ben, om mijn leven met het onvolmaakte. Duid deze kaart positief. Sluit de tarotlegging af met deze visualisatie:

Sluit je ogen. Verbeeld je dat jij op een fijne plek in de natuur bent, terwijl de lente net begonnen is. De bomen dragen een waas van groen. De bloesembomen bloeien met roze bloemen. Het ruikt zoet en het is zacht. Stem je eerst af op het onvolmaakte in je leven, waar je zojuist bij stilgestaan hebt met de kaarten van de tarotlegging. Open je dan voor een zegen die je krijgt. Al het goede wat je op dat moment  gewaar wordt is jouw zegen, samen met de zegen die je ontving in de tarotlegging.  

©Berthe van Soest 2010
Herkomst afbeelding

Naar lenteleggingen
Naar tarotleggingen
Naar homepage