Koningsmarkt

Een tarotlegging over de vrijmarkt op Koningsdag. Wat wil je het huis uit doen en bij wie wil je dat jouw spullen techtkomen? En waar gaat het jou eigenlijk om, bij deze markt met z'n vrolijke sfeer en oude zolders.


Kaart 1. Wat wil ik het huis uit doen?

Associeer de kaart die je trekt met je spullen. Trek je 6 van bekers, een nostalgische kaart met oude huizen, dan wil je misschien wel oud speelgoed verkopen. Trek je de koningin van Bekers, die zich mee laat slepen door haar gevoel, dan wil je mogelijk afstand doen van impulsaankopen waar je spijt van hebt. Soms doet het helemaal er niet toe wat je wilt verkopen. Trek je de ridder van zwaarden, strijdend met zijn zwaard, dan sta je er misschien helemaal niet bij zo stil wat je wegdoet, als de zolder maar opgeruimd is. Trek je 4 van pentakels, een kaart waarop een man zijn bezit stevig vasthoudt, dan wil je mogelijk helemaal niets kwijt.

 

Kaart 2. Wie hoop ik dat mijn waar koopt?

De waar die je verkoopt, heeft een verleden: een vaas die in de huiskamer stond, een dvd met een film waar de kinderen veel naar keken, een cadeau dat je ooit van een vriendin gekregen hebt. Verkoop je iets waar nare herinneringen aan kleven, dan is er nu de kans dat het een nieuw leven krijgt, bij een eigernaar die er blij mee is. Bij wie wil jij dat jouw spullen terecht komen?

 

Kaart 3. Wat wil ik verder doen op de Koninginnemarkt?

Je laten schminken, kijken en kopen, koffie en een muffin halen bij een stalletje of je verdiende geld in de hoeden doen van dwarsfluitertjes en danseressen.

 

Kaart 4. Wat heb ik nodig van de Koningsmarkt?

Dit is de belangrijkste kaart. Is het de gezelligheid, de opgeruimde zolder of het verlangen iets te vinden wat je al heel lang zoekt.

 

Berthe van Soest 2012
Eigen foto

Naar lenteleggingen
Naar tarotleggingen
Naar homepage