En toen was er twee keer zoveel boter
Een tarotlegging over overvloedig en onuitputtelijk geven en niets verliezen, geïnspireerd door een verhaal over Brigid van Kildare, Keltische godin en Ierse heilige.

“Toen Brigitte nog een meisje was, moest ze meehelpen met de melkmeiden de koeien te melken. Van de melk zou boter gemaakt worden voor de familie en de mensen die in dienst waren. Brigitte molk haar koeien en gaf al haar melk weg aan de arme mensen in de buurt. De melkmeiden gingen boter maken, maar Brigitte had geen melk voor hen. Toen bad ze om overvloed. Dat had effect. Er was plotseling twee keer zoveel boter als ze verwacht hadden! Brigitte nam de extra boter en gaf het aan de armen, net als zij gedaan had met de melk.”

 
Trek 7 kaarten leg ze in het volgende patroon.

 

7

6

5

4   2  3

 1


 

1. Brigitte maakt boter. Zo draagt ze bij aan de huishouding. Vraag om de kaart bij te trekken: wat doe ik om mijzelf (en mijn familie) te onderhouden?

2. Wie zijn de armen in mijn buurt waar ik om geef? Dit kunnen mensen zijn, maar ook eigenschappen van jezelf.

3. Brigitte geeft al haar melk weg aan de armen. Vraag om de kaart bij te trekken: wat geef ik weg (van kaart 1) aan de armen (kaart 2)?

4. Tijd, geld en energie kan je maar één keer besteden. Vraag om de kaart bij te trekken: wat mis ik en/of mijn familie hierdoor (kaart 3)?

5. Brigitte bidt om overvloed. Vraag om de kaart bij te trekken: wat is mijn gebed om overvloed, zodat er toch genoeg zal zijn?

6. Het gebed van Brigitte wordt verhoord. Er is plotseling twee keer zoveel boter. Vraag om de kaart bij te trekken: hoe wordt mijn gebed verhoord? Duid deze kaart positief.

7. Wat kan ik nog meer weggeven?


Naar winterleggingen
Naar tarotleggingen 
Naar homepage