Een lief in je leven


Tarotlegging voor ValentijnDit is een tarotlegging voor Valentijnsdag. Een lief in je leven is fijn. Deze tarotlegging helpt bij het vinden daarvan. Het legpatroon heeft de vorm van een hart.

Legpatroon

                                              8                     9
                                           6            10           7
                                                 4                5
                                                     2       3
                                                          1

 

Kaart 1: drijfveer

Bij deze eerste kaart, die in het legpatroon de onderkant van het hart vormt, sta je stil bij je behoefte en drijfveer om een relatie aan te gaan. De kaart toont je jouw belangrijkste behoefte in een relatie: liefde of bescherming, een klankbord, vriendschap, intimiteit of avontuur, innig en diep contact, sex of kameraadschap. Je trekt de kaart met de vraag: Wat is mijn drijfveer om een relatie aan te gaan, welke belangrijke behoefte wil daarmee vervuld worden?


Kaart 2: eerdere ervaringen in de liefde

Deze tweede kaart geeft een beeld van jouw eerdere ervaringen in de liefde. Die ervaringen bepalen mede wat jij voor iemand zoekt en welke houding je zal gaan innemen ten opzichte van je toekomstige nieuwe lief. Je trekt de kaart met de woorden: Mijn ervaringen in de liefde.


Kaart 3: invloed van eerdere ervaringen

De derde kaart laat zien hoe die ervaringen van kaart 2 jou nu beïnvloeden.  Wanneer jij je onprettig voelt bij de kaart, ga dan na of er iets is dat je los moet laten, of onder ogen moet zien om je te kunnen richten op een nieuwe relatie. Deze kaart kan een eyeopener zijn.


Kaart 4: wat voor lief je zoekt

Deze vierde kaart laat zien wat voor een lief jij zoekt. De sfeer en het thema van de kaart en de symbolen geven  de soort persoon weer die je zoekt. Als je de aas van bekers trekt, ben je misschien op zoek naar een heel gevoelig iemand. Trek je de kaart 10 van Pentakels, waarop een heleboel mensen staan, dan zoek je mogelijk iemand met een hechte familie of een vriendengroep of iemand met een heleboel geld, want de tien pentakels symboliseren geld. Evengoed kan het zijn dat je iemand zoekt voor wie regelmaat en traditie belangrijk is, want dat zijn ook thema’s van deze kaart. Je trekt de kaart met de vraag: Wie zoek ik? Kijk of de persoon die je zoekt overeenstemt met je belangrijkste behoefte, je drijfveer om een relatie aan te gaan (kaart 1).

 
Kaart 5: wat voor lief jij aantrekt

Kaart  5 toont wat soort persoon zich tot jou aangetrokken voelt. De persoon naar wie jij op zoek bent hoeft niet perse dezelfde soort persoon te zijn als wie zich tot jou aangetrokken voelt.  Als deze kaart erg verschilt van kaart 4 (wie je zoekt) kijk dan of dit te maken heeft met je vroegere ervaringen in de liefde (kaart 2) en de invloed daarvan op jou (kaart 2).


Kaart 6: wat je opgeeft voor je lief

Deze zesde kaart geeft een beeld van wat je mogelijk op zal moeten geven voor je lief, wat je verliest als je een relatie aangaat. Dit kan van alles zijn: tijd voor jezelf, tijd voor andere vriendschappen of hobby’s, een deel van je zelfstandigheid, noem maar op. Het kan iets zijn wat je moeilijk op kunt geven. Het kan ook iets zijn dat je graag kwijt wilt als ‘eenzaamheid’. Trek de kaart met de vraag: Wat geef ik op, wat verlies ik als ik een relatie aanga?


Kaart 7: wat je wint met je lief

Kaart 7 laat zien wat je ermee wint als je een relatie aangaat, wat je wint met een lief in je leven. De vraag waarmee je de kaart trekt luidt: Wat win ik als ik een relatie aanga?


Kaart  8: obstakel voor je lief

Kaart 8 toont jouw belangrijkste obstakel bij vinden van je lief, het aangaan van een relatie, of bij het in stand houden daarvan. Het kan zijn dat deze kaart een versleten gedragspatroon laat zien, waarvan je je bewust wordt als je de kaart ziet. Ga na of het thema van deze kaart te maken heeft met je vroegere ervaringen in de liefde (kaart 2) en de invloed daarvan op jou (kaart 2). Het kan ook zijn het obstakel iets is waar je geen invloed op hebt . Vraag voor de kaart: Wat is mijn belangrijkste obstakel bij het vinden van een lief, het aangaan of in standhouden van een relatie?


Kaart 9: Hulp voor je lief

Deze negende kaart laat zien wat jou hulp biedt om je obstakel (kaart 8) te overwinnen, in zoverre je daar enige invloed op hebt. Vraag voor de  kaart: Wat kan mij hulp bieden om mijn obstakel te overwinnen?


Kaart 10: in aktie voor je lief

De laatste kaart toont welke concrete aktie je kunt ondernemen om een lief te vinden, of welke houding je het beste in kunt nemen. De vraag waar je de kaart mee trekt luidt: Wat kan ik doen om een lief te vinden?

©Tekst: Berthe van Soest 2010
Foto: Flickr, Pretty Kate Machine

Naar tarotleggingen over de liefde
Naar lenteleggingen
Naar tarotleggingen
Naar homepage