De Zwarte Madonna
 


Tarotlegging


Maak contact met de energie van de Zwarte Madonna om helderheid te krijgen in je situatie, een probleem op te lossen of om een wens te vervullen. Op veel plaatsen in Europa staan in kerken zwarte Mariabeelden. Ze worden Zwarte Madonna’s genoemd. Hun herkomst is vaak omgeven met wonderen. Ze trekken veel bezoekers. De tarotlegging begint met een afstemming op de Zwarte Madonna.

Als je nog nooit een Zwarte Madonna gezien hebt, kijk dan eerst naar deze afbeeldingen om een beeld te krijgen van Zwarte Madonna's.

Sluit dan je ogen en stel je voor dat je in een donkere kapel staat. Er branden kaarsen, die de kapel zacht verlichten en aangenaam warm maken. In de kapel hangt of zit jouw Zwarte Madonna. Stel je haar zo levendig mogelijk voor en voel wat dit beeld met jou doet. Stem jezelf dan af op je eigen situatie. Wat houdt jou bezig? Vertel wat jou bezig houdt aan de Zwarte Madonna. Een advies of antwoord op een vraag geeft ze nog niet. Steek een kaars aan, met in gedachten je probleem, je wens, of je situatie. Laat het gebeuren rustig op je inwerken. Als het genoeg is geweest neem je afscheid. Kijk de Madonna nog één keer aan en zeg haar gedag. Kijk ook nog eenmaal rond in de kapel en neem dar afscheid van. Kom dan terug naar het heden.

               Legpatroon
8
    7   
5    6
3    4
1    2
Vragen voor de kaarten:

1. Hoe zie ik mijn situatie?
2. Hoe ziet de Zwarte Madonna mijn situatie?

3. Hoe zie ik mijzelf in mijn situatie?
4. Hoe ziet de Zwarte Madonna mij in mijn situatie?

5. Wat kan mijn bijdrage zijn om mijn situatie zo goed mogelijk te hanteren,  mijn probleem tot een oplossing te brengen of mijn wens te vervullen.
6. Wat kan de bijdrage van de Zwarte Madonna zijn?

7. Welke wijsheid doe ik op door mijn situatie zo goed mogelijk te hanteren, mijn probleem tot een oplossing te brengen, of door te trachten mijn wens te vervullen?
8. Welke kracht geeft de Zwarte Madonna mij op de weg die ik ga? (Duid deze kaart positief, dat wil zeggen als, iets waar je wat aan hebt) © Berthe van Soest 2014

Naar hulp en groei
Naar tarotleggingen
Naar homepage