De engel van maart: Machidiël
de engel van maart
Tarotlegging - delen


In maart begint de lente en daarmee de helft van het jaar dat in het teken staat van groei. Groeien kost kracht, vechtlust om door de grond heen naar boven komen. Om te groeien is het nodig om bronnen in jezelf aan te spreken: passie en durf bijvoorbeeld, openheid en een zekere onbevangenheid. 

De engel van deze maand in Machidiël. Hij is de engel van nieuwe groei. Hij is op die plaatsen waar nieuwe groei plaatsvindt en helpt om de bronnen daarvoor aan te kunnen spreken. De gewaden van deze engel zijn rood om ons in contact te brengen met de levenslust en passie die nodig zijn voor nieuwe groei. De edelsteen van deze engel is carneool, een steen die verwarmt en moed geeft.

Tarotlegging – Nieuwe groei

Deze tarotlegging geeft een beeld van de groei die mogelijk is je leven en laat zien welke bronnen je daarvoor aan moet spreken.

     Legpatroon

1
2     3

Kaart 1: Nieuwe groei

Deze kaart geeft een beeld van de groei die mogelijk is in je leven. Dit kan een verandering ten goede zijn in de omstandigheden waarin je leeft. Het kan ook innerlijke groei zijn, een verandering ten goede in de manier waarop je over jezelf denkt, hoe je optreedt in de buitenwereld, of hoe je je opstelt in relaties.  Het  is belangrijk dat je  deze  kaart  'positief' duidt. Hoe moeilijker de kaart hoe meer groei.

Kaart 2 en 3: Bronnen

Wat is er nodig voor deze groei? Kaart 2 en 3 laten zien welke bronnen er nodig zijn, wat je in jezelf moet aanspreken om de groei mogelijk te maken. Stem je bij het duiden van deze kaart af op de engel Machidiël, op zijn rode fluwelen gewaden en de warmte van de carneool, de steen van deze engel. Vertrouw erop dat je deze bronnen daadwerkelijk kunt aanspreken en dat Machidiël je erbij zal helpen. 

 

©Tekst: Berthe van Soest. Illustratie: Concentric, Red Ovals, Kazuya Akimoto Art Museum.

Literatuur: Cassandra Eason, Touched by Angels, Quantum, 2006.

Naar engelen van de maanden
Naar tarotleggingen 
Naar homepage