De Cailleach - tarotlegging voor midwinterEen tarotlegging om te schouwen in je ziel voor midwinter, de donkerste nacht van het jaar, geïnspireerd door de Callieach, Keltische godin van de winter.

De Callieach of de Gesluierde komt uit de Keltische traditie. Ze is oud en belichaamt de winter: de storm die over het land giert, de striemende hagel en de witte sneeuw die de zaden bedekt. Zo behoedt ze de zaden, die dan kunnen rusten in de aarde. Men zegt wel dat de Callieach aan het eind van de winter uit de bron van de jeugd drinkt of een man vindt, die van haar houdt. Dan verandert ze in een jonge vrouw, ontkiemen de zaden en wordt het lente. De Callieach is godin van transformatie. Als alles koud en dood is behoudt ze de belofte van de nieuwe groei in haar schoot en leidt ons daarheen.
Ze wordt ook ‘De Gesluierde’ genoemd. Als de gesluierde regeert ze over de stilte en het donker van de winter. Ze geeft ons dromen en toegang tot onze innerlijke wereld. Ze laat ons schouwen in de ziel, zodat we ons bewust worden wat daar tot ontwikkeling wil komen. Trek kaarten bij de volgende vragen, en leg ze naast elkaar:


Legpatroon

1     2     3    4    5   


Kaart 1. Welke harde realiteit  regeert mijn leven?

Kaart 2. Wat leeft in mijn ziel?

Kaart 3. Wat is er aan het veranderen?

Kaart 4. Welke waarheid weet ik, diep in mij? 

Kaart 5. Wat heb ik nodig om opnieuw geboren te kunnen worden?


© Berthe van Soest 2014

Naar winterleggingen
Naar tarotleggingen
Naar homepage

Foto: Chris Hawes, flickr.com