De zomer beleven, de tijd uit z'n voegen


De zomer is een tijd van uitrusten, tot jezelf komen en loslaten. Je laat je lekker uitwaaien of je zit in de zon. Zelfs als je zelf niet op vakantie gaat is de sfeer rondom je vakantieachtig. Dit alles helpt om de stress van de voorbije actieve seizoenen van je af te laten glijden. Zo kun je ruimte maken voor de nieuwe, herfst- en wintermaanden die er aan komen. De zomer brengt je, door je uit je ritme te halen, er ook weer in.

Uitrusten en opladen is de bedoeling van de zomer. Dat gaat niet altijd even makkelijk. Eens lag mijn dochter eind juni met een blindedarmontsteking in het ziekenhuis. Iedere keer als ik ‘s avonds weg fietste uit het ziekenhuis, was ik verbaasd dat het nog zo laat licht was. De zomer was begonnen, maar dat leek voor mij niet te kloppen. Ik ervoer niet dat het zomer was geworden.

Spelen met tarot kan je helpen te ontspannen.  Eerst onderzoek je met behulp van kaarten wat je dwarszit en bedrukt. Dan maak je in een visualisatie ruimte in jezelf. In het volgende spel met de tarot staat de tarotkaart "Vier van de zwaarden" centraal.

1. Zoek, met de afbeeldingen naar boven, zodat je ze kan zien, vier kaarten uit je tarot, die verbeelden wat je bedrukt en dwarszit. Dit helpt je om scherp te kunnen uitdrukken wat je nu zo benauwt.

2. Schrijf in vier korte statements op wat je dwarszit. Stop de kaarten in het spel terug.

3. Je pakt "Vier van de zwaarden" uit je tarotspel en je neemt de kaart in je op.

4. Nu ga je visualiseren. Je leest de volgende tekst een paar keer door. Dan doe je je ogen dicht je zet je voeten stevig op de vloer en je billen op de stoel. Je ontspant je en je laat de tekst die je gelezen hebt ontrollen voor je innerlijke oog. Het doel van de visualisatie is dat je tot rust komt en ruimte maakt in jezelf.

Je staat op een pleintje voor een kerk met dikke houten deuren. Je duwt de deuren open en gaat naar binnen. Je kijkt om je heen. Hoe ziet het eruit? Hoe ruikt het er? Hoe is de sfeer in jouw kerk? Ergens in de kerk is een plek om kaarsen aan te steken en daarbij een intentie uit te spreken. Doe dit als je wil. Aan de zijkant van de kerk zie je een stenen tombe. Er ligt een kussen op om je hoofd op te leggen. Boven de tombe is een gebrandschilderd raam. Je loopt erheen. Je gaat op de deksel van de tombe liggen, met je hoofd op het kussen. Dan laat je de vrede en de stilte van de kerk op je neerdalen. Als je tot rust bent gekomen en ruimte in jezelf voelt, sta je op. Je loopt de kerk uit en sluit de zware houten deuren achter je. Je staat weer op het pleintje en je keert terug naar het heden.

5. Gooi je statements in de prullenbak.

©Berthe van Soest 2004


Naar zomertarotleggingen
Naar tarotleggingen
Naar homepage