Je droomgeliefde


In de lente nestelen vogels, zoemen bijen, worden bloemen bestoven en ontluikt de liefde. Paartjes trouwen op het gemeente huis, fotograaf en familie er omheen. Zou jij daar willen staan? Stond je daar ooit? Liefde, zo begeerlijk, zo moeilijk te verkrijgen, te behouden en ten volle te leven.

Met deze tarotlegging onderzoek je wat je verlangt in een (toekomstige) relatie en kijk je wat je kunt doen om je droom werkelijkheid te laten worden.

Pak de hofkaarten uit je tarotspel (dat zijn de Koningen, Koninginnen, Ridders en Pages). Leg deze kaarten uit, zodat je de afbeeldingen kunt zien. Wie van hen is jouw droomprins of prinses? Pak die kaart en leg hem opzij. Wat trekt je in hem of haar aan?

Kies ook een kaart voor jezelf. Wie zou jij willen zijn in deze relatie? Overweeg eens. Is er iets in jou, dat je zou willen veranderen? Of is het goed zoals het is, en kies je een kaart die jou verbeeldt zoals je nu bent.

Cijfers hebben een betekenis. Daar gaan we nu gebruik van maken. Kies uit de volgende lijst wat je zoekt in een relatie en onthoud het cijfer dat erbij staat.

3. vruchtbaarheid, vervulling, plezier
4. stabiliteit, rust
5. groei
6. vereniging van tegenstellingen, tevredenheid
7. vernieuwing, opfrissing
8. harmonie
9. verandering, wedergeboorte

Het getal wat je gekozen hebt, vormt het aantal kaarten van je legging. Je hebt daar al twee kaarten van: namelijk die van de droomgeliefde en van jezelf. Trek het aanvullende aantal kaarten uit het spel waar je de overige hofkaarten (of Grote Arcanakaarten) doorheen geschud hebt.

Schud de kaarten die je getrokken hebt samen met de kaart voor jezelf en je droomgeliefde. Leg de kaarten dan omgekeerd neer in een willekeurig patroon. Leg ze neer zoals jij voelt dat ze horen te liggen.

Draai de kaarten om en duid ze. Daarbij kan het patroon waarin je ze gelegd hebt iets betekenen; zo bleek ik een kelk gelegd te hebben. Dat zag ik pas toen ik de kaarten omgedraaid had. Kijk ook naar de positie van de kaarten in het patroon. Onder zou 'basis' of 'oorzaak' kunnen zijn. Kaarten die boven liggen kunnen 'uitkomst' zijn. Links 'wat je niet wilt', rechts 'wat je wilt'. Bekijk ook hoe een enkele kaart past in het geheel. Mijn droomgeliefde bevond zich bijvoorbeeld in het midden van de kelk die ik gelegd had: als levengevende drank. Kijk ook of er een kaart dwars ligt; dit zou een blokkade kunnen zijn, maar ook een pad naar een andere kaart. En: hoever zijn jij en je droomprins of -prinses van elkaar verwijderd? Welke posite nemen jullie in ten opzichte van elkaar?

Tot slot: welke weg zou jij kunnen bewandelen om je droomrelatie te verwezenlijken? Bedenk een concrete stap die je binnen 24 uur kunt doen.

© Berthe van Soest, 2004


Tarotleggingen over de liefde
Naar tarotleggingen
Naar homepage