Strand en zee met tarot 1-7 juliEen tarotkaart voor iedere dag in de maand juli, geïnspireerd door zee en strand: voor als je thuis blijft, of voor in de vakantie. Hier zijn de vragen voor de tarotkaarten bij de eerste week van juli.1 juli Naar de zee


’s Ochtends vroeg, niemand op het strand. De zon schijnt. Van een trapje af het strand op. Schoenen uit en naar de zee toe. Het water speelt om je voeten. De vraag voor een kaart: Wat brengt mij dieper bij mijzelf en wat ik voel vandaag?


2 juli Iets nieuwsSpelen aan het strand. Wind door je haren. Een schepje met zand pakken. Zand in bekertje, omkeren. Is het een mooi taartje? Nee? Overnieuw, misschien een beetje meer water bij het zand. De vraag voor een kaart: Wat kan ik vandaag uitproberen? (Het mag misgaan.)3 juli Los van de grond


Een wandeling aan het strand, vlak bij de haven. Oef het waait. Daar ga je, voor even zweef je los van de grond. Wat maakt mij vrij vandaag?4 juli HandstandEen handstand in het water: je handen zinken in het natte zand, je voeten steken de lucht in, je ziet je het water onder je deinen en als je voeten weer neerkomen spat het water omhoog. Alles voor even helemaal anders. De vraag voor een kaart: Wat kan ik vandaag even helemaal op een andere manier ervaren dan ik gewoonlijk doe?
5 juli ZandJe wandelt in de duinen. Het stoft en stuift. De zand is heet en je voelt de taaie halmen als je je voet afzet. Vraag om een kaart bij te trekken: Waar ben ik een taaie in?

 

 6 juli Wind


Een zondagmiddagwandeling. Het stormt. Klimmen naar de wind het sterkst te voelen is: op de top van de duinen. De wind blaast je bijna om, maar je blijft staande. Fijn te voelen dat je die grote kracht van de wind aan kan. Vraag om een kaart bij te trekken: Wat is mijn kracht om goed om te gaan met de wind die door mijn leven blaast?

 
  

7 juli Het einde van de dagNog even naar het strand op een mooie avond. Een lantarenpaal aan de vloedlijn. De zon is net onder, de lucht heeft nog een zweem oranje. Het licht van de lantaarnpaal schijnt zacht. Om een kaart bij te trekken: wat ik ter ruste kan leggen.

© Tekst Berthe van Soest 2009


Naar strand en zee 8-14 juli
Naar strand en zee met tarot
Naar zomertarotleggingen
Naar tarotleggingen
Naar homepage