PhotobucketBeste mensen,
Klik hier om deze nieuwsbrief als webpagina te zien

Zondag is het 31 januari. Op de avond van 31 januari legden vrouwen in Ierland een lap stof op een struik of een heg en lieten die de hele nacht liggen. De lap symboliseerde de mantel van St. Brigitte van Kildare.

St. Brigitte is een Ierse heilige. Haar feest is op 1 februari, de dag volgend op 31 januari. Men vermoedt dat Brigitte eerder een Keltische godin geweest is, voor de komst van het christendom. Rond de tijd van haar feest, op 1 februari, zijn onze reserves op en verlangen we naar de zon. Brigitte werd geboren bij zonsopgang, toen haar moeder over de drempel van haar huis naar buiten stapte. Het feest van Brigitte markeert de drempel naar de lente. Meteen na de geboorte van Brigitte schoot een pilaar van vuur op uit haar hoofd en verbond haar met de hemel. Het vuur dat Brigitte met de hemel verbindt is de toenemende kracht van de zon, die de zaden in de aarde verwarmt. De vier punten van het kruis van stro, het symbool van Brigitte, verbeelden de stralen van de zon. De dauw in de nacht van 31 januari is de dauw van Brigitte, met genezende kwaliteiten. De lap die de Ierse vrouwen dan buiten lieten liggen, werd het hele jaar door bewaard op een speciale plaats en kwam tevoorschijn wanneer iemand ziek werd, als een tastbaar gebed om genezing. 

De tarotlegging De mantel van de heilige Brigitte en de zonnestraal biedt troost als je verdrietig bent. De tarotlegging is geïnspireerd door een van de vele legendes over de mantel van Brigitte.

Maria Lichtmis en Imbolc zijn feesten van de prille lente die op 1 en 2 februari worden gevierd. Met een tarotlegging en een visualisatie vier je dit bijna onzichtbare begin. Je brengt je de lente in je hart met het weldadige gevoel van overvloed dat Brigitte je geeft.     

In februari worden de dagen langer en zijn de eerste lammetjes zijn geboren. De bomen zijn kaal en het is vaak bitter koud. De tarotlegging Maria Lichtmis en Imbolc helpt je je toe te wenden naar het leven als de winter je te lang duurt.

In februari en maart bloeit het sneeuwklokje. Deze tere, zuivere bloem hoort bij Imbolc en Maria Lichtmis. Het sneeuwklokje kondigt midden in de winter de komst van het voorjaar aan. De tarotlegging Het sneeuwklokje is geïnspireerd door een oude legende over deze bloem. De tarotlegging helpt om hoop en nieuwe moed te krijgen.

Op zaterdag 6 maart 2010 is het Tarot Congres in het van der Valk hotel in Breukelen (Stationsweg 91, 3621 LK Breukelen). 's Morgens geef ik een workshop over dromen, om je dromen te leren duiden met behulp van tarot. Neem je kaarten mee en een nieuwe of een oude droom. Het middagprogramma is in handen van Eleonore van Oldenburger en gaat over de kristallen bol. Voor haar programma heb je een glazen bakje nodig, we gaan dus vast ook zelf kijken in de bol. Er is een boekenantiquariaat, Renee Maas heeft een stand en er is een edelstenentafel. De kosten van de het congres bedragen 65 euro. Een lunch is inbegrepen. De dag begint om 10.00 en eindigt om 16.30. Ik denk dat het heel leuk wordt.

Kom in contact met mij op: Livejournal, Facebook, Twitter. Weten jullie anderen die geïnteresseerd zijn in deze nieuwsbrief, hier volgt een link: Aanmelden nieuwsbrief van Berthe van Soest

Het ga jullie goed!
Dat de mantel van Brigitte je beschermen zal tegen kou en onheil,
en dat in je voetstappen bloemen zullen bloeien
als in die van Brigitte.
Berthe van Soest

Tjepkemastraat 11
8441 CD Heerenveen
0513-651348
www.berthevansoest.nl
bvansoest@chello.nl