De verschijning aan het meer van Tiberias

bij de verschijning aan het meer van Tiberial


Met deze tarotlegging verdiep je je in het verhaal waarin Jezus na zijn dood aan zijn leerlingen verschijnt aan het Meer van Tiberias uit het Evangelie van Johannes (Joh. 21:1-14). De tarotlegging helpt om jouw leven met de geschiedenis van Jezus te verbinden, helpt bij rouw, stimuleert de start van nieuwe projecten, en helpt om wat vastgelopen is weer op gang te brengen.

In de dagen na Jezus dood stelt Petrus aan een paar leerlingen voor om te gaan vissen. Na een hele nacht vissen hebben ze niks gevangen. Een man aan oever vraagt hen dan of ze iets te eten hebben. Ze antwoorden: “Nee”. De man roept de leerlingen toe het net aan stuurboord uit te gooien. Dit doen ze en het net komt zo vol vis dat ze het niet aan boord kunnen trekken. Toen wisten de leerlingen dat het Jezus was die op de oever stond. Wanneer ze ze de vis aan land brengen is er een vuurtje met vis erop en brood. Jezus nodigt hen uit te eten, en geeft hen brood en vis.

De tarotlegging bestaat uit acht kaarten, die je in twee rijen neerlegt. Met de kaarten aan de linkerkant verken je het verhaal, met de kaarten aan de rechterkant breng je het verhaal in contact met jezelf en kijk je wat het te zeggen heeft in jouw situatie.


        Legpatroon
7     8

5     6

3     4

1     2

Vissen

1.Waarom wil Petrus gaan vissen?
2.Wat ga ik doen, nu Jezus dood is?

 
Vangst

3.Waarom vangen de leerlingen niks?
4.Wat is de opbrengst van wat ik doe (kaart 1)?

Raad

5.Waarom raadt Jezus de leerlingen aan het net aan stuurboord uit te gooien?
6.Wat raadt Jezus mij aan bij wat ik doe (kaart 1) en de opbrengst die het oplevert (kaart 2)?

 
Brood en vis

7.Waarom geeft Jezus de leerlingen brood en vis?
8.Wat is het brood en de vis die Jezus mij geeft?

©Tekst: Berthe van Soest

Naar tarotleggingen bij de bijbel
Naar tarotleggingen
Naar homepage