De engel van juli: Verchiël


Tarotlegging - delen


In juli is het hoogzomer. De zon is warm en staat hoog aan de hemel. In juli is het of de tijd stilstaat en het voor altijd zomer zal blijven. Verchiël is de naam van de engel die bij deze zonnige, krachtige maand hoort. Zijn gewaden zijn fluwelig donkergeel en wapperen uitbundig om hem heen als hij door de lucht vliegt. Wanneer de zon op z’n hoogst is, op het midden van de dag, kun je hem zien vanuit je ooghoek. Verchiël is een hartelijke engel die graag en gemakkelijk deelt. Hij stimuleert ons met zijn warme licht om ons in te zetten voor een goed doel, voor een ander die onze hulp nodig heeft of voor de gemeenschap in het geheel. Zijn kracht stimuleert ook mensen die veel en lang voor anderen zorgen en die de uitputting nabij zijn. Hij schenkt ze zijn heldergele licht, waardoor ze hernieuwde energie krijgen.  

De tarotlegging die bij deze engel hoort bestaat uit één kaart. Sluit je ogen en stem je af op de engel Verchiël. Hij komt bij je en schenkt je zijn heldergele, warme licht. Pak je kaarten, schud ze en stel je voor dat het zonnige licht van Verchiël rondom en door je spel heen speelt. Schud de kaarten en pak dan een kaart met de vraag: “Wat kan ik vandaag delen?”

Duid de kaart, onderneem de actie waartoe de kaart je oproept en voel hoe de warmte van Verchiël je omringt wanneer je deelt wat je te delen hebt. 

 
Literatuur: Silver Raven Wolf, Angels. Llewellyn, 2006.
©Tekst: Berthe van Soest. Kerkraam: Marc Chagall, Sint Stefanus, Mainz. 

Naar engelen van de maanden
Naar tarotleggingen 
Naar homepage