Herfst dag voor dag 1-7 oktober


De herfst is een tijd van geheim en mysterie. Eekhoorns, Sint Franciscus en de heilige lijsterbes helpen je af te stemmen op deze periode en op jezelf. Je vindt hier vragen voor tarotkaarten voor de dagen tussen 1-7 oktober.

 

1 oktober Eekhoorns


Eekhoorns verzamelen noten, eikels en beukennootjes voor de winter. Om een kaart bij te trekken: wat ik verzamelen wil voor de komende winter.


2 oktober Feestdag van de beschermengelen


Vandaag is het de feestdag van de beschermengelen in de Katholieke Kerk. Pas vanaf 1608 hoort deze dag tot de kalender van de kerkelijke feesten. Ook het Jodendom en Islam kennen  beschermengelen. Het idee is dat ieder mens een eigen beschermengel heeft die lichaam en ziel beschermen. Vraag voor een kaart: wat wil mijn beschermengel vandaag tegen mij zeggen? 


3 oktober Leidens ontzet


Burgemeester van der Werff van Leiden biedt zijn leven aan voor de hongerige bevolking, als zij zich niet zullen overgeven aan de Spanjaarden. Een vraag voor een kaart: Voor welke zaak dichtbij of ver weg wil ik een groot offer brengen?


4 oktober Dierendag – Sint Franciscus


Vandaag is het dierendag en de feestdag van Sint Franciscus. Franciscus preekte voor de vogels en temde een wolf die de inwoners van het plaatsje Gubbia het leven zwaar maakte. Wolven zijn er ook in onszelf. Trek een kaart met de vraag: Met welke wolf in mij moet ik compassie hebben? 
    

5 oktober Uit het dagboek van een Engelse dame

Een Engelse dame hield in 1906 een jaar lang een dagboek bij over de veranderingen in de natuur. Op 5 oktober schrijft ze: “Lang gekeken naar een troep mussen en pimpelmezen, die in de tuin rondom de hoofdjes van de zonnebloemen vol zaad fladderden en eraan gingen hangen. De vogels hebben blijkbaar ontdekt dat de ruimte tussen de zaden geliefde schuilplaatsen zijn van insecten: vooral kevers en oorwurmen. Het weer blijft buiig, de hemel bedekt.” Om een kaart bij te trekken: Op welke, misschien wel onverwachte plaats, huist voeding voor mij?


6 oktober Lijsterbes


Wanneer de lijsterbessen rood worden loopt de zomer op z’n einde. Hoe later in het jaar, hoe zwaarder de bessen aan de takken hangen. Volgens legenden was de lijsterbes een heilige boom van de Kelten. De boom heeft rode bessen en witte bloesems, beide kleuren verbonden de Kelten met de andere, heilige wereld. gaf bescherming. Draag een takje van de lijsterbes mee om je te herinneren aan wat bescherming nodig heeft in je leven of zet een vaasje met een tak rode bessen op je altaar. Vraag om een kaart bij te trekken: Wat heeft bescherming nodig in mijn leven?


7 oktober Oogst


De druiven, de appels en de peren worden geoogst. Waar kan ik met tevredenheid op terugkijken? Wat is mijn oogst van het afgelopen seizoen?

Vooruit naar 8-14 oktober
Herfst dag voor dag met tarot
Herfsttarotleggingen
Tarotleggingen
Naar home

© Tekst Berthe van Soest 2009